La Sagrada FamiliaVad sägs som att besöka den fantastiska oavslutade kyrkan La Sagrada Familia som designades av Antoni Gaudi? Denna mycket ovanliga kyrka är Barcelonas mest berömda och besökta turistattraktion. Den är gratis att se från utsidan men det kostar att gå in.

La Sagrada Familia välkomnar över 3 miljoner besökare per år så vid högsäsong kan det vara långa köer, men det går att boka biljetter i förväg för att slippa att köa. Det tar ungefär 30 min att gå runt och kika på kyrkan utifrån och runt en till två timmar att uppleva kyrkan inifrån.
Kyrkan ritades av den berömda katalanska arkitekten Antoni Gaudi för över 100 år sedan. Den första stenen i bygget lades år 1882, då området och omgivningar fortfarande bara bestod av fält med getter. Kyrkas fantastiska interiör blev klar 2012 och är nu öppen för allmänheten, men utsidan är fortfarande under konstruktion och under året 2013 så stod fortfarande 35% av utsidan ofärdig. än så länge är åtta torn och arton spiraler färdigbyggda. Planen är att La Sagrada Familia ska vara färdigbyggd år 2026 till hundraårsjubileet av Gaudi, som dog år 1926 efter att ha blivit påkörd av en spårvagn.

Om du vill besöka La Sagrada Familia så kan du ta metron till stationen Sagrada Familia eller hoppa på Gaudis busstur. Priset för att gå in i kyrkan ligger mellan 15 till 20 euro, beroende på om du bara vill se delar av kyrkan eller hela.